Home

Achtergrond 142 x bekeken

Moessonregens leggen Mumbai plat

Zware moessonregens hebben dinsdag het openbare leven in de West-Indiase metropool Mumbai (Bombay) plat gelegd. Dat berichtten lokale media.

Straten en spoorrails, vooral in lager gelegen gedeelten van de miljoenenstad, kwamen onder water te staan. In sommige metrotunnels stond het water bijna een meter hoog. Vluchten liepen door het slechte weer vertraging op. Veel scholen bleven dicht en kantoren telden minder werknemers. De drinkwatervoorziening voor de stad wordt bedreigd door de overstromingen.

Voor de komende dagen is hevige regenval en sterke wind voorspeld, die ook andere regio's in India bedreigen. Vier jaar geleden veroorzaakten moessonregens catastrofale toestanden in Mumbai en omgeving waardoor meer dan duizend mensen omkwamen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.