Home

Achtergrond 213 x bekeken

Mijnakker.nl komt ook voor Russische boer beschikbaar

Het Nederlandse satellietgestuurde programma Mijnakker.nl wordt in 2010 onder de naam Fieldlook.com beschikbaar voor Russische boeren.

Dat maakt de distributeur van Fieldlook, Difco Internationaal in Leeuwarden, bekend.

Russische akkerbouwers kunnen zo de groei van hun gewassen of een tekort aan water of kunstmest nauwkeurig in de gaten houden met de door Basfood ontwikkelde satelliettechniek. In Nederland krijgen boeren via www.mijnakker.nl wekelijks actuele informatie over de groei, vochttoestand en mineralenhuishouding. De boer beslist op basis van wat hij op internet ziet of hij aan de slag moet op het veld. Ook leest hij af hoeveel en op welke plaats hij moet bemesten of beregenen.

In Rusland ligt door de economische crisis van nu de nadruk op het optimaliseren van bestaande projecten. Agentschap EVD van het ministerie van Economische Zaken kende onlangs een subsidie van 200.000 euro toe aan Difco Internationaal voor het exporteren van het concept Mijnakker.

Of registreer je om te kunnen reageren.