Home

Achtergrond 196 x bekeken

Mexicaanse grieppatiënt nog altijd in ziekenhuis

De patiënt die na besmetting met de Mexicaanse griep op de intensive care van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) werd opgenomen, is er nog altijd slecht aan toe.

Wel is zijn situatie nog steeds stabiel, zo meldde een woordvoerder van het UMCG dinsdag. De man ligt sinds vrijdag 12 juni in quarantaine op de intensive care. De patiënt werd 5 juni in het UMCG opgenomen voor klachten die niet leken op die van de Mexicaanse griep. Pas een paar dagen later kwam aan het licht dat hij besmet was met het gevreesde griepvirus.

De zegsman wil uit privacyoverwegingen niet kwijt wat de klachten van de man zijn en of hij aan de beademing ligt. Ook over de prognose wil hij niets kwijt.

Hoewel de kans klein is dat de man nog andere mensen kan besmetten, neemt het ziekenhuis het zekere voor het onzekere en ligt de patiënt nog altijd in volledige afzondering. Zijn speciale quarantainekamer mag door artsen en verplegend personeel alleen worden betreden als ze een mondkapje, schort en handschoenen dragen.

Eerder al zijn ruim tachtig medewerkers en enkele patiënten van het ziekenhuis onderzocht op besmetting met de Mexicaanse griep. Uit die onderzoeken bleek dat geen van hen is besmet. Wel zijn zij nog voordat de uitslagen van de onderzoeken bekend waren, preventief behandeld met Tamiflu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.