Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

'Mexicaanse griep echt gevaarlijk'

De Mexicaanse griep is gevaarlijker dan in het algemeen wordt gedacht.

Het virus verspreidt zich net als een gewoon griepvirus snel door de lucht, maar dringt dieper de luchtwegen binnen. Daardoor is het risico op een longontsteking veel groter dan bij een wintergriep, waarvan het virus zich meestal nestelt in de bovenste luchtwegen.

Tot die conclusie komen virologen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij vergeleken het 'Mexico-virus' met een gewoon griepvirus. Daarvoor werden in het laboratorium fretten gebruikt omdat de ontwikkeling van griep bij deze dieren overeenkomt met die bij mensen.

"Het publiek denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar ons onderzoek laat zien dat de Mexicaanse griep echt gevaarlijker is dan een wintergriep. Mensen doen er straks goed aan gehoor te geven aan de oproep om zich te laten inenten'', zei hoogleraar moleculaire virologie en onderzoeksleider Ron Fouchier gisteren in een toelichting.

Een Amerikaanse onderzoekgroep van Centers for Disease Control en Prevention (CDC) in Atlanta is tot dezelfde conclusies gekomen. De resultaten van beide onderzoeken zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Gevaarlijker dan gedacht,erger dan gedacht!!!Deze uitspraken hoor je steeds meer,ongeacht waar het over gaat!Of het nou over dierwelzijn,de zonnekracht,klimaat,allerlei griepen etc,etc we gaan steeds meer beren op de weg zien.Waarom moet de bevolking steeds bang gemaakt worden??Wat zit hier van overheidswege toch achter?Vroeger had de bevolking dat niet door maar tegenwoordig is men toch niet achterlijk meer!Ook op gezondheidsgebied wil men de mens de komende jaren eens flink vol allerlei spuiten gaan zetten,wie zit er achter??Dat gaat ze vast ook lukken,maar dan moet er lange tijd steeds allerlei menselijk' inweekmiddelen' gebruikt worden.Nostradamus aan het werk?

Of registreer je om te kunnen reageren.