Home

Achtergrond 453 x bekeken

'Meerval niet zeldzaam meer'

Vissers willen op de meerval kunnen vissen. Volgens Sportvisserij Nederland komt de meerval tegenwoordig zoveel voor in Nederlandse wateren dat het verbod om gericht op het dier te vissen onnodig is.

In een brief aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij, waar De Telegraaf woensdag over berichtte, pleit de organisatie voor een aanpassing van de regelgeving.

Volgens Sportvisserij Nederland, die duizend hengelsportverenigingen en 550.000 sportvissers vertegenwoordigt, gedijt de meerval door de warmere temperatuur en de verbeterde kwaliteit van het water goed in Nederland. De verhoogde visstand blijkt volgens een woordvoerder uit het verhoogde aantal meldingen van sport en beroepsvissers die de meerval onbedoeld in de netten krijgen en uit eigen onderzoek in de Oude IJssel. Een ander argument dat de organisatie aanvoert is dat in Duitsland en België wel op de meerval gevist mag worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.