Home

Achtergrond 168 x bekeken

Meer dan 700 doden door Mexicaanse griep

Het aantal doden als gevolg van de Mexicaanse griep is gestegen tot boven zevenhonderd.

Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag bekend. Twee weken geleden lag het dodental volgens de VN-organisatie nog op 429.

Landen zouden kunnen overwegen scholen te sluiten om verdere verspreiding tegen te gaan, aldus een zegsman van de WHO. In laboratoria zijn tot dusver circa 125.000 gevallen van de ziekte bevestigd. In meer dan 125 landen is het virus opgedoken. Vorige maand verklaarde de WHO dat er sprake was van een pandemie.

De chef van de Britse geneeskundige dienst, Liam Donaldson, heeft laten weten niets in een sluiting van scholen te zien. In de regio West Midlands in Centraal-Engeland sloten de scholen hun deuren, nadat er verschillende gevallen van Mexicaanse griep waren geconstateerd. Toch stierven er zeker 29 personen aan het virus.

Ook is het volgens Donaldson onduidelijk hoe lang scholen gesloten moeten blijven, aangezien de griepgolf mogelijk enkele maanden rondwaart. Dat zou het maatschappelijk leven te veel ontwrichten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.