Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

McDonald's heeft toch last van crisis

Fastfoodketen McDonald's heeft in het tweede kwartaal ruim 8 procent minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf kwam uit op een nettowinst van 1,09 miljard dollar, terwijl dat vorig jaar nog 1,19 miljard dollar was. Dit maakte McDonald's vandaag bekend.

De omzet van 's werelds grootste keten van fastfoodrestaurants kwam 7 procent lager uit op 5,65 miljard dollar. Dat was minder dan de 5,7 miljard die analisten hadden voorspeld.

De economische crisis lijkt dus toch niet aan McDonald's voorbij te gaan. Eerder deze maand bleek dat wel voor de Nederlandse filialen van de fastfoodketen te gelden. De eerste maanden van dit jaar zag de Nederlandse tak de omzet met 3,5 procent stijgen en ook voor de rest van 2009 werd een omzetgroei verwacht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kani Baal

    Ja dat snap ik wel .het komt een beetje raar over op de mensen als het bijna met elk bedrijf slecht gaat en met jou goed.
    Nee zal wel hoofdmarketing gedacht hebben.We kunnen beter mee huilen met de wolven en dan kunnen de ouders met hun hongerige wolfjes bij ons komen eten.Als troost.
    Zit een luchtje aan dit junkfood.

Of registreer je om te kunnen reageren.