Home

Achtergrond 170 x bekeken 1 reactie

McDonald's groeit in krimpende markt

De economische crisis lijkt aan de Nederlandse filialen van McDonald's voorbij te gaan.

In de eerste maanden van dit jaar zag de Nederlandse tak van het internationale concern de omzet met 3,5 procent stijgen. Ook voor de rest van het jaar verwacht McDonald's dat de omzet groeit.

Algemeen directeur Jo Sempels rekent dit jaar op een omzetgroei op basis van hetzelfde aantal filialen van 4 procent in vergelijking met 6 procent in 2008."We zijn daar zeer content mee. We groeien in de krimpende markt van informeel uit eten gaan.''

Vorig jaar rekenden Nederlandse consumenten 529 miljoen euro af voor hamburgers, frietjes en milkshakes. Wereldwijd zet het concern ongeveer 14,6 miljard euro om. McDonald's is daarmee de grootste horecaonderneming in Nederland gevolgd door hotel- en restaurantketen Van der Valk.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Jan Modaal en Otto Normalverbraucher hebben nog helemaal geen last van deze crises. Voor wie zijn of haar werk behouden heeft zat er nog een loonsverhoging in en van inflatie is nauwelijks sprake. Consumenten zijn bang gemaakt en geven minder uit aan luxere artikelen. Veel fabrikanten proberen bovendien hun voorraden te slijten. Voor de topic over Super de Boer geld hetzelfde. Voor alle burgers komt de rekening nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.