Home

Achtergrond 153 x bekeken

Massa-evacuatie in Texas om chemische brand

De 72.000 inwoners van de stad Bryan in de Amerikaanse staat Texas zijn gisteren geëvacueerd vanwege een brand in een opslagplaats met chemische middelen.

Door de brand kwam een grote pluim met oranje rook vrij die in de wijde omgeving was te zien, meldde de lokale brandweer.

Tien mensen zijn met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen, maar de massa-evacuatie is "vrij soepel'' verlopen, aldus een zegsman. Veel mensen zijn ondergebracht op het terrein van de Texas A&M-universiteit in het nabijgelegen College Station. Bryan ligt ongeveer 160 kilometer van Houston.

De massa-evacuatie was nodig omdat de brandweer niet in staat is het vuur te blussen, omdat de veiligheid van de spuitgasten in het geding was. Daarop besloot de brandweer het vuur te laten uitbranden. In het magazijn van het chemische bedrijf El Dorado Chemical Co. zijn grote hoeveelheden van het gevaarlijke ammoniumnitraat opgeslagen dat het bedrijf gebruikt voor de productie van onder meer kunstmest.

Na enkele uren konden de meeste bewoners weer terug naar huis, aldus een woordvoerder van de gemeente. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.