Home

Achtergrond 165 x bekeken

Markt slachtstieren in mineur maar stabiel

De prijzen voor de slachtstieren zijn afgelopen week gelijk gebleven, zoals verwacht. De markt wordt gekenmerkt door een beperkt aanbod en een kleine vraag. Ondanks het lage niveau van beide zijn ze wel redelijk in balans.
De hele rundvleesmarkt is in mineur en daar heeft vooral de slachtstierenmarkt last van. De mindere kwaliteit stieren haken qua prijsvorming aan bij de slachtkoeien. De prijsvorming van de betere kwaliteit kan iets beter stand houden, maar ook daar lijkt de rek er uit. De rundvleesmarkt ondervindt steeds meer last van invoer van rundvlees uit landen als Ierland, Brazilië en Argentinië. Die ontwikkeling is niet nieuw, maar doet de huidige fragiele vleesmarkt geen goed.
De komende tijd, met de vakantieperiode op de achtergrond, worden geen grote veranderingen verwacht.

prognose:

prijzen stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.