Home

Achtergrond 388 x bekeken 5 reacties

Makelaar licht boer mogelijk op voor 300.000 euro

Een 61-jarige makelaar in agrarisch vastgoed en melkquotum heeft een melkveehouder mogelijk voor circa 300.000 euro opgelicht.

Hij verkocht zijn quotum maar hield het geld volgens de boer. De makelaar, gevestigd in de stad Groningen zelf, verkocht het quotum in opdracht van de melkveehouder. Die zegt het geld hard nodig te hebben. De makelaar zou volgens de boer geld eerst op een derden rekening te zetten en daarna naar een rekening van de boer transfereren.

De makelaar stuurde de makelaar het geld naar een bankrekening in de Oekraïne om daar voor zichzelf een bedrijf te beginnen. Volgens de makelaar wist de boer dit en betrof het een zakelijke overeenkomst. Er zijn echter geen stukken van de vermeende overeenkomst.

Volgens een verslaggever van RTV Noord bleef de boer tot aan het eind van de rechtszaak rustig als een slapende vulkaan, maar volgde in de finale toch een woede-uitbarsting. Hij noemde de makelaar 'een dikke deugniet' en moest door de parketbeveiliging worden verwijderd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kani Baal

  Ik vind het toch knap als je een boer op kunt lichten.Zeker ene die zoveel geld heeft.

 • no-profile-image

  dirk

  Nee, Willy en Rene

 • no-profile-image

  Drent

  Stond er in de kleine lettertjes dat de boer het geld gratis aan de makelaar gaf zodat die er een boerderij in de Oekraïne van kon beginnen? Wat een oplichter.
  Blijf scherp mensen, en gewoon doorlezen die overeenkomsten al duurt dat een week!
  Volgens mij heeft die makelaar een eed afgelegd waarin hij dit soort fratsen nooit zou doen, ben benieuwd naar de uitspraak.

 • no-profile-image

  makaislaar

  Is die makelaar een leerling van Dick Wille en wijlen Jan Marbers?

 • no-profile-image

  frans

  Boeren worden al jaren opgelicht door quotummakelaars en nou komt het eens in het Agr. Dagblad........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.