Home

Achtergrond 577 x bekeken 1 reactie

Lelie areaal gekrompen

Wat al enige tijd werd verwacht is uitgekomen: het areaal lelies is gekrompen, zoals blijkt uit de lelie-statistiek.

De verwachting was een gemiddelde daling van het areaal met 20 procent, waarvan het nog maar de vraag is of dat voldoende zal blijken te zijn om de handel in lelies uit het slop te helpen. Uit de cijfers blijkt dat het areaal van de groep Aziaten van 552.64 hectare zakte naar 455.26 hectare, ofwel 17,6 procent minder.

Ook zijn er aanzienlijk minder LA Hybriden. Dat areaal zakte met 24,9 procentvan 982.56 hectare naar 738.37 hectare. Van de groep Orientals zakte het areaal van 1445.6 hectare naar 1362.08 hectare. Een daling met 5,8 procent en het areaal van de groep O.T. Hybriden tenslotte steeg van 250.97 hectare naar 256.46 hectare. Een stijging met 2,2 procent. Een grote daler is in het areaal Aziaten de cultivar 'Polyanna' waarvan 60 procent minder is geplant. Bij de LA Hybriden is onder andere 'Ballroom' een grote daler met 87,7 procent. Van deze cultivar staat nu nog bijna 4 hectare.

Ook Lilium 'Freya'' daalde fors, namelijk met 72 procent tot een totaal van bijna 8 hectare. Fors is ook de daling van de Oriental 'Mother’s Choice' die met 58,7 procent terugliep naar een areaal van 14.4 hectare. Opvallend is ook de daling van de goed in de markt liggende cultivar 'Stargazer', waarvan 37,7 procent minder werd opgeplant en nu nog bijna 30 hectare omvat.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Chrisje

    Nou het kan wel zo zijn dat het areaal krimpt maar voorlopig houden wij sierteeltkwekers nog grote problemen met de prijsvorming.
    Niet zo zeer uit de omgeving van de sierteeltkwekers zelf maar vooral door bollenkwekers de overschotten laten afbroeien door derden. Zo verdiend niemand wat.....nee je legt grof bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.