Home

Achtergrond 198 x bekeken

Landbouw positief over gesprek Veenweidepact

Er is een stap vooruit ge­zet in de bemiddeling tussen de Strategiegroep Veenweidepact Krimpenerwaard, LTO Noord en AJK Krimpenerwaard.

In een overleg is gesproken over voor­waarden waarbij LTO en AJK weer deel willen nemen aan het Veenweidepact. In het Veenweidepact wordt 2.450 hectare landbouwgrond om­gezet in natuur. Vorig jaar mei stapten LTO Noord en AJK Krim­penerwaard uit het Veenweide­pact door het geringe vertrouwen in het aankoop- en verplaatsings­beleid van de overheid. De organi­saties vonden dat de toegezegde actieve aankoop van landbouw­grond op basis van schadeloos­stelling te moeizaam verliep.

Uitkomst van het gesprek is dat er naast de aanleg van nieuwe na­tuur ook gekeken wordt naar het versterken van de landbouwstruc­tuur. Vonk Noordegraaf, voorzit­ter van LTO Noord afdeling Krim­penerwaard, is blij dat nu geza­menlijk wordt erkend dat het pact gelijkwaardige doelen heeft. ”Wij denken Krimpenerwaard breed en hebben ondanks de opschor­ting laten zien dat we constructief meewerken. De agrarische doelen moeten dan wel dezelfde priori­teit krijgen als natuur”. Begin oktober spreken de par­tijen elkaar weer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.