Home

Achtergrond 212 x bekeken

Kunstmestprijs stijgen weer na prijsdaling in voorjaar

De daling van de kunstmestprijs lijkt beëindigd.

Dat blijkt uit een rondgang langs verkooppunten. ”Na de forse prijsdaling van het voorjaar is de prijs voor KAS na het dieptepunt van begin juni licht gestegen naar 15 euro. Op dit niveau ligt de prijs inmiddels al een paar weken”, vertelt Gerlof Tempelman van Agrifirm.

Kunstmestproducent Triferto meldt dat de prijs voor kalkam­monsalpeter stijgend is. ”Er is door het lage prijsniveau veel vraag naar KAS, waardoor we in juni en juli niet iedereen het ge­vraagde kwantum kunnen leve­ren. De verwachting is dat tot met september de beschikbaarheid beperkt zal bijven en dat de KAS­prijs geleidelijk blijft oplopen”, aldus Triferto. De producent heeft geen signalen dat de prijs explo­sief zal stijgen, zoals de afgelopen seizoenen gebeurde. De kunst­mesthandel merkt dat er door de lage prijs veel vraag is voor kunst­mest in verband met voorraad­vorming. ”Je merkt ook dat met name vanuit de melkveehouderij veel vraag is voor basismeststof­fen. De vraag naar luxere mest­stoffen waarbij selenium of na­trium is toegevoegd is gedaald. Veehouders maken door de lage melkprijs een pas op de plaats.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.