Home

Achtergrond 202 x bekeken

Kleine bedrijven krijgen lastig krediet

Middelgrote en kleine ondernemingen in de bouw en de detailhandel hebben steeds meer moeite om krediet te krijgen.

Van de bouwbedrijven die de afgelopen negen maanden een verzoek om financiering indienden, kreeg 61 procent nul op het rekest. Uit de zogenoemde Update Financieringsmonitor van onderzoeksbureau EIM blijkt ook dat de detailhandel lastig aan leningen komt. Iets meer dan de helft van middelgrote en kleine ondernemingen in deze branche kreeg een afwijzing. Opmerkelijk is dat in de industrie, die veel last heeft van de economische crisis, 71 procent van de mkb-bedrijven die een krediet aanvroeg, de lening kreeg.

In december kreeg nog 81 procent van de mkb-bedrijven nieuwe financieringswensen rond. Nu is dat nog maar 54 procent, aldus het rapport. Grotere bedrijven slagen er makkelijker in geld te krijgen dan kleine bedrijven met minder dan tien werknemers. Van de kleine bedrijven was 47 procent succesvol, van de grotere 63 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.