Home

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Jonge tuinders samen in werkgroep

De tuinbouwafdelingen van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) gaan onder één vlag verder als werkgroep Tuinbouw Jongeren Nederland (TJN).

Daarmee hoopt het NAJK de belangenbehartiging voor jonge tuinders (tot 35 jaar) te verbeteren. In de loop van juli zal de werkgroep een bestuur kiezen en doelstellingen formuleren.

Volgens secretaris Peter de Regt is de vorming van TJN door de crisis in de tuinbouw in een stroomversnelling gekomen. "Veel van de jonge tuinders staat het water aan de lippen," aldus De Regt. "Hun bedrijven zijn vaak zwaar gefinancierd, waardoor ze snel in problemen raken." De Regt weet niet hoeveel tuinders op het punt van faillissement staan.

Het NAJK heeft bij minister Verburg aangedrongen het fonds Steunmaatregel Jonge Landbouwers te verruimen van 20.000 euro naar 70.000 euro. Eind dit jaar wordt bekend of Verburg akkoord gaat.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Ies Bos

  Waarom moet het tot december duren voor deze jonge ondernemers enig zich op hulp van de overheid krijgen????
  Als er wist gemaakt wordt weten ze het al enige jaren van tevoren te belasten met voorheffingen .Snap ik het nog of ben ik zo BLOND.
  Prettig Weekend en maar lekker wachten op antwoord uit Den Haag ,wij (Glaskracht) roepen al vanaf vorig jaar augustus dat het niet goed gaat

  Ies Bos,vz TuinbouwMZHolland

Of registreer je om te kunnen reageren.