Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Jong zuivel drinken verlengt levensverwachting

Een dieet rijk aan calcium in de kinderjaren vermindert de kans om te sterven aan een beroerte op latere leeftijd.

Daarnaast leven mensen die in hun jeugd een zuivel- en calciumrijk dieet hebben langer. Dat concluderen onderzoekers van de in Engeland gelegen universiteit van Bristol en het Australische Queensland Institute of Medical Research.

Onderzoekers brachten eind jaren 30 de voedingspatronen van 1.343 Britse families in kaart. Deze voedingspatronen vormden de basis voor het onlangs uitgevoerde onderzoek door wetenschappers uit Engeland en Australië.

De onderzoekers slaagden erin om van 4.374 kinderen te achterhalen wat er met hun tussen 1948 en 2005 is gebeurd. In 2005 bleken 1.468 (34 procent) personen te zijn overleden. Door de voedingspatronen van deze mensen te analyseren ontdekten de wetenschappers dat zuivelconsumptie geen duidelijke rol had in de oorzaken van hartfalen.

Wel bleek dat personen die in de jaren 30 een calciumrijk dieet kregen minder kans lopen op het krijgen van een beroerte.

Eén reactie

  • no-profile-image

    rian

    Des te meer reden om de boeren een eerlijke prijs voor de melk te geven!!

Of registreer je om te kunnen reageren.