Home

Achtergrond 194 x bekeken

In delen Duitsland oogst gerst tot 10 procent lager

In het zuiden en oosten van Duitsland liggen de wintergerstopbrengsten 5 tot 10 procent onder het niveau dat vorig jaar werd bereikt.

Dat stelt het Deutsche Bauernverband (DBV) vast in zijn eerste graanoogstrapport.

In de deelstaten in het noorden van Duitsland liggen de opbrengsten tot dusver op een gemiddeld niveau. Voor het land als geheel is de kwaliteit eveneens gemiddeld met uitschieters naar boven op de lichte gronden in Saksen-Anhalt en Brandenburg, waar sprake is van hoge hectolitergewichten.

De prijzen die worden bereikt zijn naar de inschatting van de bond erg laag. Begin juli werden prijzen genoteerd van minder dan 100 euro per ton. Opslag van de wintergerst vergt in veel gevallen bovendien droging wegens te hoge vochtgehaltes.

Of registreer je om te kunnen reageren.