Home

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

ING verwacht oplopende Euribor, stijgende waarde dollar

De drie maanden Euribor rente zal het derde kwartaal verder dalen tot 0,90 procent.

In het vierde kwartaal en het eerste halfjaar van 2010 bereikt de rente zelfs 1,50 procent. Dat schrijft het ING Economisch Bureau.

De Amsterdamse bank verwacht dat de Europese Centrale Bank haar herfinancieringsrente voor banken tot tenminste halverwege volgend jaar op 1 procent houdt. De Euribor gaat echter stijgen vanwege het economisch herstel in Europa.

Dat herstel wordt volgens de ING aangewakkerd door Aziatische markten. Zo versnelde de Chinese economische groei het laatste kwartaal. ING waarschuwt dat de economische groei deels voortkomt uit Chinese staatssteun.

Voor de wisselkoersen verwacht ING dat zowel de Amerikaanse dollar als het Britse pond aan waarde zullen winnen ten opzichte van de euro. Dat kan de export stimuleren. Momenteel is een euro 1,41 dollar waard. In het vierde kwartaal is dit nog maar 1,30 dollar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Audri

    De ING zit er wel vaker "enigszins" naast

Of registreer je om te kunnen reageren.