Home

Achtergrond 156 x bekeken

IATA: dit jaar minder vliegtuigongelukken

In de eerste helft van dit jaar hebben zich minder vliegtuigongelukken voorgedaan dan in dezelfde periode vorig jaar.

De International Air Transport Association (IATA) registreerde dit jaar tot nu toe 37 ongevallen, tegen 67 in de eerste zes maanden vorig jaar. De internationale luchtvaartorganisatie uit Genève maakte dit vandaag bekend.

De IATA telde dit jaar elf ernstige incidenten waarbij sprake was van grote schade tegen twaalf vorig jaar. "Dit jaar waren er enkele zeer ernstige ongevallen, maar toch was het met de veiligheid tot nu toe beter gesteld dan vorig jaar'', zei een IATA-woordvoerder. Cijfers over het aantal dodelijke slachtoffers bij vliegtuigongelukken voor dit jaar zijn overigens nog niet beschikbaar. Die publiceert IATA alleen op jaarbasis.

Afgelopen dinsdag nog stortte een Airbus uit Jemen met 153 mensen aan boord in zee bij de Comoren. Slechts een meisje overleefde de ramp. Een aantal weken eerder verdween een vliegtuig van Air France op weg van Brazilië naar Parijs in de Atlantische Oceaan. Alle 228 inzittenden kwamen om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.