Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Huurwoningen worden goedkoper

De gemiddelde huurprijs van woningen in Nederland is in juni voor de tweede achtereenvolgende maand gedaald.

Dat bleek vrijdag uit een onderzoek van woningverhuurder Direct Wonen. Een gemiddelde huurwoning kostte afgelopen maand 733 euro, 3 procent minder dan een jaar eerder toen nog een gemiddelde huur van 756 euro werd gerekend. De daling wordt veroorzaakt door een toename van het aanbod van huurwoningen in de lagere prijsklasse, met een huur van maximaal 800 euro.

De regionale verschillen in huurprijzen zijn groot. Amsterdam bleef in juni nationaal koploper met een gemiddelde huurprijs van 1364 euro. Een jaar eerder kostte een Amsterdams huurhuis gemiddeld 1250 euro per maand. De goedkoopste huurhuizen staan in Zwolle, waar de gemiddelde huur in juni slechts 455 euro bedroeg.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kamernet.nl

    In juni 2009 is er een record aantal kamers verhuurd.

    Uit onderzoek van http://www.Kamernet.nl blijkt namelijk dat het aantal nieuw aangeboden kamers in juni 2009 flink is toegenomen met 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er is in de maand juni dit jaar een record aantal kamers (11.762 nieuwe kamers) aangeboden op Kamernet.nl.

    In tegenstelling tot de huurprijzen van huurwoningen, is de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers is wel gestegen met 4,4 procent in juni dit jaar ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Een nieuw aangeboden kamer kostte in juni dit jaar gemiddeld 333 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.