Home

Achtergrond 188 x bekeken

Huizenprijzen weer gedaald

De prijzen van verkochte bestaande woningen zijn in juni met gemiddeld 3,7 procent gedaald ten opzichte van de dezelfde maand een jaar eerder.

Juni was de vijfde maand op rij dat de prijzen lager waren dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Alle typen woningen werden goedkoper. Vrijstaande huizen daalden met 4,4 procent het meest. De prijsdaling van tussenwoningen (min 2,8 procent) was het kleinst. Het aantal verkochte woningen kelderde in juni met 36,7 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ten opzichte van de maand mei wisselden 3,5 procent minder huizen van eigenaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.