Home

Achtergrond 400 x bekeken 16 reacties

Huiszoekingen bij mesttransporteurs

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw heeft vandaag huiszoekingen gedaan op zes adressen in de provincies Gelderland en Noord-Brabant.

Aanleiding is een strafrechtelijk onderzoek van het naar de illegale handel in dierlijke mest. Op de verschillende locaties is een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen voor nader onderzoek.

Het onderzoek richt zich op mesttransporteurs waarbij het vermoeden bestaat dat op de verplichte vervoersbewijzen een ander afnemeradres wordt opgegeven dan waar de mest daadwerkelijk is geleverd.

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Anthony van den broek.

  Ik zal een paar mensen die vaak een oordeel of uitspraken hebben voor zijn.
  die mesthandelaar uit lierop is het niet.
  vr gr www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  handelaar

  En door deze gelukszoekers krijgt de intermediaire sector een slechte naam. Op deze manier kun je inderdaad snel rijk worden van mest. ( als je niet gepakt wordt) Jammer van al die boeren die derogatie hadden en nu de boot in gaan met zwarte mest.

 • no-profile-image

  peerke

  Wees blij dat de mesthandelaren zo creatief zijn met wetten en regels anders zou de afzetkosten wel hoger zijn geweest . zo wordt er wel naar vele afzetgebieden gezocht , zowel in binnen als buitenland.

 • no-profile-image

  kermet

  het zal wel weer een mesthandelaar van boven de groote rioolen zijn die nemen het niet zo nauw met een aderresje als wij hier in limbo land

 • no-profile-image

  Bertje

  Bij omroep brabant wisten ze te melden dat de Brabantse bedrijven waar de AID binnenviel, liggen in Meeuwen en Odiliapeel. Zie ook http://www.omroepbrabant.nl/?news/1217681143/Huiszoekingen+AID+in+Brabant+na+mestfraude.aspx

 • no-profile-image

  brabander

  Wie zijn hier weer bij betrokken? weet iemand dat?

 • no-profile-image

  Wilfried Nielen

  Dit artikel sluit aan bij het artikel "Rust in de mestmarkt" of juist niet? Is er werkelijk rust of is er gewoon genoeg weg gerommeld om nu te denken dat er rust is? Beiden zal iets van te zeggen zijn. Maar ja, een beetje rommelen is ook genoeg om de emmer niet meer te doen overlopen, is dat dan rust? Als we maar vaak genoeg roepen dat mest goud is, zijn alle nieuwe toetreders "de ondernemers welke geroemd worden", jammer dat ze de regels (nog) niet kennen. Maar als je iets niet weet kun je het ook niets fout doen zullen wellicht denken. Overheid, doe iets aan de absurde en ver doorgeschoten regelgeving en maak deze pragmatisch, CONTROLEER en wel met regelmaat. De meststoffenwet kan ook op 2 velletjes papier maar dan beter handhaafbaar. Let wel, we mogen niemand veroordelen totdat het is bewezen edoch we moeten ook de struisvogel uithangen.

 • no-profile-image

  Ani

  Ook mesttransporteurs zijn pas schuldig wanneer de rechter uitspraak heeft gedaan. Laten we hun privacy respecteren. En zelfs dan: zijn er opzettelijk fouten gemaakt of zijn de regels zo ingewikkeld dat er altijd wel fouten worden gemaakt. Naar mijn mening is EU en regering doorgeschoten in regeltjes maken en niet alleen in de landbouw maar ook andere sectoren.

 • no-profile-image

  boerke

  welke mesthandelaren gaat het hier om???

 • no-profile-image

  gert

  Mest is voor de overheid erger dan drugs

 • no-profile-image

  pietje

  Dit zaakje stinkt volgens mij. Dit kun je afleiden van de vorige schrijver vrees ik.
  Wordt hier bewust de derogatie om zeep geholpen zodat er meer te transporteren valt???

 • no-profile-image

  brabander

  onder de grote riolen zitten er ook wel die creatief zijn hoor. ik ben toch ook wel n ieuwsgierig wie dit zijn. kom zeg eens wat. het komt toch wel uit.

 • no-profile-image

  g

  we roepen allemaal dat er teveel regels zijn en dat is misschien ook wel ,maar om op een vervoersdocument voor mest een adres te zetten en hier dan ook naar toe te rijden dat is toch niet zo moeilijk

 • no-profile-image

  Ondernemer

  Waarom is er nog geen duidelijk beleid t.a.v. "de zondaars" in deze sector ? Op het moment dat een bedrijf (of persoon) voor de tweede keer betrokken is bij malversaties (hoe groot of klein ook) moet direct de naam gepubliceerd worden op een lijst die voor iedereen in te zien is! Zo'n lijst werkt preventief en houdt het imago van de goedwillende bedrijven en personen op peil.

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Waar stank is , zit stront aan de knikker.LieVV

 • no-profile-image

  Frits

  Wie zou dat dan zijn?

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.