Home

Achtergrond 219 x bekeken

Hoog percentage studerende mama's stopt

Bijna de helft (43 procent) van de alleenstaande moeders die wetenschappelijk onderwijs volgen, houdt er voortijdig mee op.

Gemiddeld ligt het handdoek-in-de-ringpercentage op universiteiten op 13 procent. In het hoger beroepsonderwijs is het met 24 procent bijna een kwart van de mama's dat stopt, tegen een gemiddelde van 22 procent. Minister Ronald Plasterk wil de studentes (en enkele student) met kinderen nu tegemoet komen, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Het Steunpunt studerende moeders krijgt daarom in de periode tot en met 2011 50.000 euro subsidie om onderwijsinstellingen en studerende moeders te helpen belemmeringen voor het halen van een diploma weg te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.