Home

Achtergrond 277 x bekeken

Het blijft spannend in het pootgoed

Een belronde langs pootgoedtelers en teeltbegeleiders leert dat veel pootgoedtelers geen topopbrengst meer verwachten.

De droogte leidde soms tot het verdrogen van knolletjes, vooral in late gewassen, wat de goede zetting teniet deed. Op andere plaatsen sterft in vroege rassen het loof zelfs gedeeltelijk of helemaal af. Hierdoor stopt ook de knolgroei, waardoor niet al het pootgoed aan de maat komt. Op plaatsen waar wat meer regen viel is het knolaantal overigens normaal tot goed en ook beregende percelen presteren vaak prima.

Overigens zijn de eerste percelen pootgoed al dood. In het Zuiden zullen de komende dagen veel percelen volgen. Het Reglone-verbod dat tot 15 juli geldt in pootgoed, levert grote problemen op voor telers die hun pootgoed volvelds willen doodspuiten als het na regen te nat is om te klappen en spuiten. Er zijn geen alternatieven.

Verder blijft de ziektesituatie telers parten spelen. Na de regen van de laatste dagen zijn ze vooral bang dat een nieuwe golf bacterieziek de kop opsteekt.

Lees volgende week het complete verslag in Boerderij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.