Home

Achtergrond 175 x bekeken

Grote brand in mestdistributiebedrijf Veghel

Een grote brand heeft vandaag een loods van het mestdistributiebedrijf Van der Linden aan de Middegaal in Veghel (Noord-Brabant) verwoest.

Het vuur ontstond rond half vier. Rond vijf uur sloegen de vlammen nog uit het pand en waren explosies hoorbaar. Ook enkele vrachtwagens op het terrein hebben vlam gevat. Bij de brand komt veel rook vrij maar die is niet gevaarlijk, aldus een politiewoordvoerster. Brandweereenheden uit de hele regio verlenen hulp.

Op last van Rijkswaterstaat en politie zijn twee afritten van de A50 afgesloten voor het verkeer. In de loods waren zes medewerkers aanwezig maar die konden allen zonder kleerscheuren de loods verlaten. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan door slijpwerkzaamheden, maar wat er precies vlam heeft gevat, is niet duidelijk. Woningen achter het pand zijn ontruimd. In de woonwijk nabij de brand moeten bewoners ramen en deuren dichthouden. In de loods zouden een aantal vaten met glycerine staan, maar of dat gevaar gaat opleveren is niet bekend.

Het toegestroomde publiek wordt door de politie op ruime afstand gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.