Home

Achtergrond 186 x bekeken

Grote auto's ook steeds zuiniger

Ook grote auto's worden steeds zuiniger en komen daardoor in aanmerking voor minder fiscale bijtelling wanneer ze als leasewagen worden gebruikt.

Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde nieuwe editie van de top 10 van zuinige auto's, opgesteld door de ANWB in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu. In de categorie grote benzineauto's valt de Volkswagen Passat 1.4 TSI net onder de CO2-norm van 140 gram per kilometer waardoor een bijtelling van 20 procent geldt. De auto is daarmee de zuinigste geteste grote benzineauto en verstootte de BMW 316i van die plek.

Bij de grote dieselwagens heeft zowel Volvo als Skoda ook een type dat onder de norm zit. "Een belastingvoordeel is een goede stimulans voor zakelijke rijders om over te stappen op deze zuinige modellen'', aldus de ANWB. "En gezinnen kunnen met deze auto's op termijn ook geld besparen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.