Home

Achtergrond 310 x bekeken

Goede markt voor Agapanthus

De markt voor Agapanthus is redelijk goed. De 'Liefdesbloem' is als snijbloem en als pot- en tuinplant gewild.

De bloeitijd op de vaas is lang, maar dan wel uit de buurt van fruit houden, want Agapanthus is gevoelig voor ethyleengas.

De bloemenkeuring van deze week biedt een blik op het grote sortiment van Agapanthus, met overigens nog altijd wel als voornaamste kleuren wit en tinten blauw. J. Zonneveld (bekend als Piet Agapanthus) showt onder andere de prachtige Agapanthus 'Breezand' met fraaie donkere steel, een enorm exemplaar van A. 'Amsterdam' waarvan de bloeitijd op de pot kan oplopen tot acht weken en A. ; Salzburg' die helder blauw is.

Zonneveld heeft op het bedrijf aan de Veenenburgerlaan 118a in Hillegom zo’n 200 soorten en cultivars die zijn te bewonderen tijdens de Agapanthusdagen op 11 en 12 juli. Kees Bleeker zette de donkerblauwe Agapanthus 'Queen of Ocean' in de keuringszaal en J. Zwetsloot de forse A. 'Dr. Brouwer'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.