Home

Achtergrond 140 x bekeken

Goede doelen doen het nog steeds goed

Goede doelen hebben tot nu toe nog geen last van de economische recessie.

Vorig jaar inden de 25 grootste ruim 680 miljoen euro, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van een jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant. KWF Kankerbestrijding is het grootste goede doel. Bijna alle goede doelen haalden vorig jaar meer geld op.

De goede doelen houden er wel rekening mee dat 2009 een lastig jaar wordt. Deels door de economische crisis en deels door een daling van inkomsten uit nalatenschappen. Dat laatste komt omdat veel erfenissen uit beleggingen komen en die hebben te maken met lagere beurskoersen.

Ontwikkelingsorganisaties hebben vorig jaar veel geld gekregen. De opbrengsten stegen onder mee bij Amnesty International, Artsen zonder Grenzen, SOS Kinderdorpen, Terres des Hommes en het Liliane Fonds, blijkt uit het Volkskrant-onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.