Home

Achtergrond 372 x bekeken

Goed zicht op kwaliteit rooiwerk

In het Groningse Kruisweg (gemeente De Marne) bedient Koos Stolwijk zijn nieuwe bollenrooimachine.

"Het is een nieuwe machine waarvan er nog niet heel veel lopen", aldus Stolwijk. Hij is tevreden over het apparaat dat goed laat zien wat hij doet. Er komt weinig grond mee met de geoogste bollen. Bovendien maakt deze machine tijdens het rooien duidelijk hoe de grond er onder het bollennet uitziet en of de bollen goed hebben kunnen wortelen of juist niet. Stolwijk kan die informatie gebruiken bij het poten van bollen of de bewerking van de grond in het komende seizoen. Foto Jan Bouwman

Jongvee weert zich tegen de regen in de buurt van Culemborg. Foto William Hoogteyling

Medewerkers van zuivelfabriek Sint Jozef kneden buffelwrongel tot echte buffelmozzarella. De melk komt van zes Nederlandse buffelhouders die samenwerken in het project Buffel O’landa. De fabriek in Neeroeteren is een van de weinige plekken in Nederland en België waar echte buffelmozzarella wordt gemaakt. Buffel O’landa is de grootste producent. De kaas is pas goed als de wrongel zo lang is gekneed dat er een mooi elastisch product is ontstaan. De mozzarella uit Neeroeteren is zo goed dat deze zelfs naar Italië gaat. Foto ANP

Bezoekers bekijken op een demonstratie in Nagele het beregenen met een sproeiboom. Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.