Home

Achtergrond 247 x bekeken 2 reacties

Geen vraag en geen aanbod vee

De prijzen voor gebruiksvee zijn de afgelopen week nauwelijks van hun plaats gekomen. Voor de betere melkkoeien wordt gemiddeld nog €950 betaald en fokpinken wisselen voor €550 van eigenaar. De prijzen voor exportvee komen eveneens nauwelijks van hun plaats en blijven rond €920 per dier schommelen.
Net als vorige weken is de vraag naar gebruiksvee niet groot. Potentiële kopers hikken tegen de in hun ogen te hoge prijzen voor het vee aan. Het is ook niet zo dat verkopers per sé van hun dieren af willen. Daardoor blijft de prijs al weken vrijwel gelijk.
Ook de export van vee verloopt mondjesmaat. Rusland blijft in beeld als exportbestemming maar het zijn geen grote hoeveelheden. Binnen de EU gaan er wel dieren naar bestemmingen in het zuiden, oosten en noorden, maar veel regelmaat zit er niet in.

Prognose

Veeprijzen ongewijzigd

Laatste reacties

  • no-profile-image

    richard

    Hier gaan gebruiks koeien niet onder 975 weg! We beuren voor nete slacht koeien 2.70 en dan beur dat geld vlot voor de slacht en geen gezeur van die kopers die ook 86 punten koe voor een prikie willen hebben! ik adviseer de mensen minsten 100 euro meer vragen dan de slacht waarde! tevens kun je beter laten slachten want je hebt kans dat de slacht premie bij de toeslagrechten komt!

  • no-profile-image

    Zo is dat Richard, Niet weg doen voor een habbekrats. Laat ze maar verrekken. Wij hier doen hetzelfde als jij. Laat iedereen zo verstandig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.