Home

Achtergrond 703 x bekeken

FloraHolland komt belofte na: uniforme veilingkar in 2012

Bloemenveiling FloraHolland heeft een order geplaatst voor de aanpassing van ruim 260.000 veilingkarren en de aankoop van 30.000 karren.

De uniforme kar vervangt de 15 varianten die nu bestaan op de 6 locaties. De investering vergt 80 miljoen euro.

De nieuwe veilingkar zal worden gebouwd door Alcomij uit ‘s-Gravenzande en Hoza in Scheemda. De nieuwe kar kent volgens de wereldmarktleider een iets hogere beladingsgraad en wordt deels opgetrokken uit her te gebruiken materialen waardoor de milieubelasting daalt.

Ongeveer de helft van de 260.000 zal nieuw zijn of een ingrijpende aanpassing vergen. De bloemenveiling Aalsmeer kent van oudsher geen stapelwagen. De overige Naaldwijkse karren kunnen met ene vrij eenvoudige aanpassing gereed gemaakt worden.

Investering

Voor de investering reserveerde FloraHolland al 80 miljoen euro. Hoewel de crisis de omzet van de veiling drukt, zegt de veiling zichtbare verbeteringen die bij de fusie twee jaar geleden zijn beloofd na te komen. Op de algemene ledenvergadering in mei 2008 is de wagen aangekondigd.

Voor Alcomij, een Westlandse toeleverancier van glastuinbouwbedrijven komt de order op een moment dat de verkopen terugvallen. Normaliter maakt het bedrijf zo’n 10.000 karren per jaar, en daarnaast kasdeksystemen en staalconstructies.

De firma heeft 100 werknemers en zal vanwege de order volgens directeur Theo Sanders circa 20 mensen aannemen. "De crisis heeft de vraag naar onze producten doen afnemen. De order komt op het juiste moment."

De onderdelen komen grotendeels uit Chinese fabrieken, al wordt gekeken naar andere opties.

Of registreer je om te kunnen reageren.