Home

Achtergrond 318 x bekeken

Exportprijs voor Deense kwekerij Gartneriet

In Denemarken worden jaarlijks vijf Deense ondernemingen bekroond met de Koning Frederik XI Ereprijs voor een excellente prestatie op exportgebied.

De bekroonde bedrijven moeten hebben geëxcelleerd in de ontwikkeling en bevordering van de export van Deense diensten en producten. Voor het eerst is nu een Deense kwekerij met deze prestigieuze Ereprijs bekroond, Gartneriet PKM. De kwekerij is voor deze Ereprijs genomineerd door de Agricultural Council of Denmark. In de voordracht karakteriseerden zij Gartneriet PKM als volgt: "Gedurende de laatste vijf jaar is Gartneriet PKM verdubbeld in zowel omvang als omzet. De export nam in die periode toe en omvat 89 procent van de huidige omzet. Met een marktaandeel van 45 procent is PKM de grootste exporteur van Campanula in de wereld."

Onder het handelsmerk Fairytale Flowers®, exporteert Gartneriet PKM als meest belangrijke producten Campanula, lavendel, Rhipsalidopsis en Schlumbergera.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.