Home

Achtergrond 157 x bekeken

Europese verkopen bedrijfswagens dalen verder

De verkopen van bedrijfswagens zijn in Europa in juni opnieuw fors gedaald.

In totaal werden bijna 35 procent minder nieuwe bedrijfswagens verkocht dan een jaar eerder. Dat maakte de Europese branchevereniging van autofabrikanten ACEA vrijdag bekend.

De afname deed zich in alle categorieën bedrijfswagens voor. Zo lagen de verkopen van lichte bestelauto's bijna 33 procent lager dan vorig jaar en namen die van trucks met ruim 48 procent af. Het aantal nieuwe zware vrachtwagens dat werd aangeschaft was nog maar de helft van het aantal dat in juni 2008 werd gekocht.

De verkopen van bedrijfswagens lagen in juni voor de veertiende achtereenvolgende maand lager dan een jaar eerder. Met een afname van ruim 58 procent was de daling het sterkst in Denemarken. De Franse autobranche hield de schade met een afname van 20 procent het meest beperkt. In Nederland werden 46 procent minder nieuwe bedrijfswagens verkocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.