Home

Achtergrond 230 x bekeken 1 reactie

EU reikt hand aan gedupeerde banken

Ministers van Financiën van de EU-landen willen het banken makkelijker maken om sterke financiële buffers aan te leggen voor toekomstige crises.

"We hebben een robuuster financieel systeem in Europa nodig'', zei de Zweedse minister Anders Borg dinsdag na EU-beraad in Brussel.
De ministers steunen een plan om kapitaalbuffers te creëren door aanpassing van boekhoudregels en andere maatregelen. De banken kunnen de buffers vormen door voorzieningen af te trekken van de winsten en ze te gebruiken in rtijden van verliezen op kredietportefeuilles.

Zo'n buffer bestaat al in Spanje. De Europese Commissie komt naar verwaching in oktober met een wetsvoorstel. De Europese Centrale bank (ECB) waarschuwde vorige maand dat de banken in het eurogebied wellicht nog 204 miljard euro moeten afwaarderen voor eind 2010. Dat zou vooral nodig zijn voor riskante leningen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Waar moeten al die bonussen en vertrekpremies dan van betaald worden ?

Of registreer je om te kunnen reageren.