Home

Achtergrond 191 x bekeken

EU nog niet tevreden over Bulgarije en Roemenië

De Europese Unie is nog altijd niet tevreden over de prestaties van Roemenië en Bulgarije.

De jongste EU-lidstaten ondernemen te weinig om noodzakelijke hervormingen in de strijd tegen corruptie en georganiseerde misdaad door te voeren. Ze blijven daarom onder toezicht van de Europese Commissie (EC) staan.

"Als er overtuigende resultaten behaald willen worden bij justitiehervormingen en - in het geval van Bulgarije - corruptiebestrijding, dan moet er meer worden gedaan'', zei Commisiewoordvoerder Johannes Laitenberger woensdag bij de presentatie van het jaarlijkse EC-rapport over de voortgang van het hervormingsproces in beide landen.

Via de rapportages houdt de Europese Commissie de vinger aan de pols. In eerdere rapportages was de Commissie ook steeds kritisch. Vorig jaar leidde dat zelfs tot de bevriezing van subsidiegelden aan Bulgarije. Beide landen werden op 1 januari 2007 lid van de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.