Home

Achtergrond 238 x bekeken

Duitse vraag naar quotum overtreft vraag ruimschoots

De vraag naar bietenquota voor 2010 in het Duitse Rijnland is ruim tien keer groter dan het aanbod. Dat meldt de Duitse teeltadviesorganisatie LIZ in Elsdorf.

De grote vraag in de deelstaat Rijnland naar bietenquotum voor volgend jaar wordt volgens de teeltadviesorganisatie vooral in de hand gewerkt door een nieuwe regeling. Die regeling maakt het mogelijk om de teeltrechten een jaar lang te parkeren of uit te besteden.

Veel telers aan de vraagkant hoopten daardoor op een groter aanbod aan suikerquotum. Zij zagen hun kans schoon en waagden een kans bij de jongste inschrijving. Die hoop bleek echter ijdel omdat maar 1 procent van de Rijnlandse suikerbietentelers volgend jaar gebruik maakt van de parkeermogelijkheid.

Daar staat tegenover dat maar liefst 33 procent van de akkerbouwers in deze Duitse deelstaat een aanvraag voor een quotumtoewijzing indienden. Slechts 12 procent van de in totaal aangevraagde hoeveelheid suikerquotum kan daardoor worden gehonoreerd, concludeert teeltadviesorganisatie LIZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.