Home

Achtergrond 244 x bekeken

Doden door explosie kazerne op Mallorca

Twee officieren van de Guardia Civil, de Spaanse militaire politie, zijn vandaag rond het middaguur door een explosie in Calvía op het eiland Mallorca om het leven gekomen.

Dat heeft de Spaanse publieke radio gemeld. Het doelwit was een kazerne van de Guardia Civil. Verscheidene mensen raakten gewond. Volgens de eerste berichten was de bom verstopt aan de onderkant van een patrouillewagen van de militaire politie. De twee officieren zouden in de wagen hebben gezeten.

Gisterochtend werd de Noord-Spaanse stad Burgos ook al opgeschrikt door een bomaanslag op een kazerne van de militaire politie. Toen raakten 65 mensen gewond, onder wie zes kinderen en twee zwangere vrouwen. Die aanslag wordt toegeschreven aan de Baskische afscheidingsbeweging ETA, die vrijdag vijftig jaar bestaat.

Het Spaanse nationale gerechtshof heeft donderdag demonstraties verboden om solidariteit met de gevangen aanhangers van de ETA te betuigen. Aanhangers van de terreurorganisatie wilden het komende weekeinde betogen in de Baskische plaats Villabona. Het hof annuleerde een uitspraak van een lagere rechter die op grond van het recht op vrije meningsuiting en de vrijheid van vergadering de bijeenkomst in de Baskische plaats had goedgekeurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.