Home

Achtergrond 208 x bekeken

Deelnemer korenfestival heeft Mexicaanse griep

Bij een deelnemer van het korenfestival Europa Cantat in Utrecht is Mexicaanse griep geconstateerd. Dat heeft de gemeente Utrecht vandaag bekendgemaakt.

De zieke vrouw komt uit Oost-Europa. Zij is behandeld volgens de landelijke richtlijnen en heeft de virusremmer Tamiflu gekregen. Tijdens het internationale korenfestival Europa Cantat zingen bijna drieduizend amateurzangers tien dagen lang op diverse locaties in de Utrechtse binnenstad. Het festival wordt een keer per drie jaar gehouden en voor het eerst is het dit jaar in Nederland. De tachtig koren die deelnemen aan het festival, komen uit 43 verschillende landen.

De vrouw met Mexicaanse griep voelt zich volgens de gemeente inmiddels beter en mag donderdag weer naar huis reizen. Zij heeft een positief reisadvies gekregen van de GG en GD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.