Home

Achtergrond 163 x bekeken

Cramer: gemeenten moeten zich voorbereiden op 2013

Gemeenten moet nu al beginnen met de voorbereiding op het Besluit Huisvesting voor de veehouderij.

Dat schrijft minister Jacqueline Cramer van Vrom in een brief aan de gemeenten. Varkens- en pluimveehouders hebben van de milieuminister uit­stel gekregen tot 2013, maar moe­ten voor die tijd wel een bedrijfs­ontwikkelingplan opstellen. Gemeenten zouden volgens de ondersteunende milieudienst SRE al een selectie van bedrijven kunnen maken die een plan moe­ten opstellen. Zo kunnen zij voor­komen dat er straks een piekbe­lasting ontstaat.

Cramer vraagt de gemeenten om veehouders een brief te stu­ren met de oproep om te controle­ren of het bedrijf al voldoet aan het Besluit Huisvesting. Gemeenten zouden volgens haar zelf ook alvast kunnen toet­sen.SRE adviseert om het rekenprogramma Infomil te ge­bruiken. Het programma toont of het be­drijf in de huidige situatie aan het Besluit Huisvesting voldoet, maar ook of de geplande investeringen voldoende zijn.De milieudienst SRE adviseert de gemeenten dan ook om het­zelfde programma te gebruiken om de bedrijfsontwikkelingsplan­nen te toetsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.