Home

Achtergrond 177 x bekeken

Circus geen pretje voor olifant

Het welzijn van de olifant is volgens het ministerie van LNV nadrukkelijk in het geding.

Dat concludeert minister Gerda Verburg (LNV) uit een onderzoek, dat zij heeft laten verrichten naar dieren in reizende circussen. De bewindsvrouw kondigt aan met nieuwe regels te komen om welzijn en de gezondheid van circusdieren beter te waarborgen.

In het welzijnsonderzoek is gekeken naar olifanten, leeuwen, tijgers, kamelen en paarden. Volgens de onderzoekers is sprake van een bepaalde mate van aantasting van het welzijn van de dieren. De problemen doen zich vooral voor bij de verzorging van de dieren en bij de kennis van verzorgers over gezondheid en preventie.

oor de olifant geldt bovendien dat er een gebrek aan afleiding is, te weinig bewegingsvrijheid en een rantsoen dat niet optimaal is. Optredens blijken het dierenwelzijn niet noemenswaardig aan te tasten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.