Home

Achtergrond 440 x bekeken

C. Meijer lid van Breeders Trust

Aardappelveredelingsbedrijf C. Meijer in Kruiningen heeft zich aangesloten bij Breeders Trust.

Dit controlebedrijf is vorig jaar opgericht door de Nederlandse pootgoedhandelshuizen HZPC en Agrico en de Duitse branchegenoten Europlant en Solana. Breeders Trust moet illegaal gebruik van pootaardappelen opsporen.

C. Meijer heeft zich aangesloten bij Breeders Trust omdat kweekbedrijven veel inkomsten mislopen door illegaal gebruik van pootgoed, zegt directeur Jan Muijsers. "Zo'n 98 procent van onze omzet komt uit aardappelen waar we licenties voor ontvangen. Kweekbedrijven hebben die inkomsten nodig om te blijven investeren in de ontwikkeling van betere rassen."

De bescherming van het kwekersrecht is geregeld in de wet. Muijsers: "Maar wij zien dat niet alle overheden in de EU er de nadruk opleggen dat deze regels goed worden nageleefd. De oprichting van Breeders Trust geeft een signaal af dat je niet zo maar licentierassen mag gebruiken zonder licenties af te dragen."

Of registreer je om te kunnen reageren.