Home

Achtergrond 228 x bekeken

Britten openen meldpunt Mexicaanse griep

Groot-Brittannië zal donderdag als eerste land een meldpunt voor de Mexicaanse griep openen.

Mensen die denken dat zij besmet zijn, kunnen daar om geneesmiddelen vragen. Het meldpunt, dat via de telefoon en e-mail bereikbaar is, moet de druk verlichten voor de gewone gezondheidsdiensten, die dreigen te bezwijken onder het grote aantal meldingen van besmettingen met de ziekte.

Van alle Europese landen is Groot-Brittannië het zwaarst door het virus getroffen. Er zijn tienduizenden gevallen bekend en zeker 31 mensen zijn aan de Mexicaanse griep gestorven. Als de laatste proeven goed verlopen, gaat het meldpunt donderdagmiddag open.

Ongeveer 1500 niet-medici bemensen het meldpunt. Aan de hand van een reeks vragen proberen zij een diagnose te stellen en kunnen zij indien nodig griepremmers zoals Tamiflu voorschrijven. De kwetsbaarste mensen, zoals zwangere vrouwen, mensen met meer gezondheidsklachten en zeer jonge kinderen, worden echter naar een arts doorverwezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.