Home

Achtergrond 214 x bekeken

Bonden woedend over reorganisatie TNT

De vakbonden hebben woensdag woedend gereageerd op de details die postbedrijf TNT heeft gegeven over de aanstaande reorganisatie.

Daarbij wordt de organisatie versoberd en sneuvelen er 11.000 banen van postbodes en -sorteerders, waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.

"De functie van postbode wordt uitgekleed'', aldus de bonden. TNT stuurde zijn medewerkers woensdag een folder waarin het postbedrijf de reorganisatie op een rijtje zet. Hierin wordt het aantal voltijdspostbodes, die de eigen post sorteren, drastisch teruggebracht. Daarvoor in de plaats komen goedkopere en vaak parttime werkende postbezorgers, die de post op huisnummer gesorteerd aangereikt krijgen en alleen nog maar de post hoeven rond te brengen.

Het onderzoek dat TNT onder zijn postbodes en -sorteerders heeft gehouden verwijzen de bonden naar de prullenbak. "We nemen er kennis van, maar voor ons verandert de uitkomst niets'', aldus bestuurder Peter Wiechmann van Abvakabo FNV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.