Home

Achtergrond 158 x bekeken

Biobrandstoffen beter voor vliegtuigen dan auto’s

Onderzoek naar biobrandstoffen moet zich richten op vliegtuigen in plaats van auto’s.

Dat schrijft de Britse denktank Policy Exchange in een rapport. Luchtvaartmaatschappijen zouden vanaf 2020 biobrandstoffen van de tweede generatie moeten bijmengen.

Volgens de onderzoekers is een areaal ter grootte van de VS nodig om het autopark van de hele wereld te voorzien van biobrandstoffen. Alternatieven, zoals electriciteit, zijn volgens de vermaarde centrumrechtse denktank volop voor handen.

Vliegtuigen daarentegen kunnen niet op een alternatieve wijze worden voortbewogen en vragen bij elkaar minder biobrandstoffen dan auto’s. Vliegtuigen zijn daarom een veel logischer markt voor biobrandstoffen. Omdat productie van biobrandstoffen concurreert met voedsel stelt Policy Exchange voor verplichte bijmenging uit te stellen tot 2020.

Het geld dat nu wordt uitgegeven aan biobrandstoffen voor auto’s kan volgens de denktank beter worden besteed aan het verminderen van de vernietiging van het regenwoud.

Of registreer je om te kunnen reageren.