Home

Achtergrond 287 x bekeken

Bedrijven bollenstreek houden open dag

Vijf agrarische bedrijven in de Bloembollenstreek zetten dit jaar op zaterdag 8 augustus hun deuren open voor het publiek.

Bezoekers kunnen tijdens deze Open Dag 'Bollenstreek in Bedrijf' een kijkje nemen bij vier kwekerijen van bloembollen, bloemen en vaste planten en een veehouderij met kaasboerderij aan de Wasbeeklaan en omgeving in Warmond. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van bloembollen en zien hoe gerooide bloembollen bewerkt en bewaard worden en klaargemaakt worden voor de export. Men kan ook zien hoe snijbloemen en vaste planten geteeld worden en een wandelingetje te maken over een gedeelte van de proeftuin. Eén bedrijf is gespecialiseerd in het veredelen en vermeerderen van narcissen.

Op de boerderij kan men kijken hoe het er in een veehouderijbedrijf aan toegaat, u kunt de bereidingsruimte van de kaasmakerij bezoeken en natuurlijk is er zuivelverkoop. Alle deelnemende bedrijven zijn gevestigd in Warmond, namelijk: MTS van der Geest, Bloembollenteelt, Wasbeeklaan 2a, Warmond; Marco van Noort, Vaste plantenkwekerij, Wasbeeklaan 13, Warmond; Sophiahoeve, Veehouderij-kaasmakerij, Wasbeeklaan 7, Warmond; W.F. Leenen en zonen, Bloembollenkwekerij, Warmonderweg, Warmond; Fa. J.P. Does, Bloementeelt, Oosteinde 14c, Warmond.

Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met natuur en landschap. Een imker geeft uitleg over bijen houden en het maken van honing, kaarsen en honingwijn. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond presenteert zich en het Historisch Genootschap Warmelda geeft uitleg over de historie van Warmond. Voor kinderen is op één van de bedrijven een parcours voor traptrekkers gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.