Home

Achtergrond 163 x bekeken

Bayer overtreft verwachtingen

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer heeft in het tweede kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen, ondanks een lagere winst en omzet dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. De nettowinst daalde met 7,3 procent tot 532 miljoen euro, terwijl de omzet met 5,9 procent afnam tot 8 miljard euro. De resultaten stonden onder druk door de kunststoffendivisie van Bayer, die veel last heeft van de recessie.

Het plastic-onderdeel van Bayer boekte in het afgelopen kwartaal echter wel weer winst, terwijl in het eerste kwartaal van dit jaar nog verlies werd geleden.

Voor heel 2009 rekent Bayer op een omzet van 31 tot 32 miljard euro vergeleken met 32,9 miljard euro in 2008. Het bedrijfsresultaat neemt naar verwachting met 5 procent af in vergelijking met een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.