Home

Achtergrond 208 x bekeken

Bank of America betaalt Parmalat 100 miljoen dollar

Bank of America heeft een schikking getroffen met het Italiaanse Parmalat.

De bank betaalt 100 miljoen dollar om een rechtszaak af te kopen. De Amerikaanse bank zou zuivelconcern Parmalat hebben geholpen bij het verbergen van zijn schuldenlast, waar het bedrijf in 2003 aan ten onder ging.

De schikking is een van de grootste in een reeks van zaken die Parmalat de afgelopen vijf jaar aanspande tegen banken en accountants die zouden hebben geholpen bij het verbergen van fraude door de voormalige topmensen van het bedrijf. Parmalat eiste 10 miljard dollar van Bank of America. Citigroup kreeg eenzelfde claim aan de broek.

Parmalat ging in 2003 ten onder nadat het voor 14 miljard euro aan schulden had opgebouwd. Het bedrijf werd opnieuw opgebouwd en staat sinds 2005 genoteerd aan de beurs van Milaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.