Home

Achtergrond 190 x bekeken

Babyhandelaars opgepakt in Vietnam

De politie in Vietnam heeft een netwerk van babyhandelaars ontmanteld.

Zij heeft zeven personen die worden verdacht van het verkopen van 33 pasgeborenen aan klanten in China, opgepakt. Dat liet de politie woensdag weten. Zij is nog op zoek naar twee personen die wisten te ontsnappen. Het gaat om het grootste netwerk van babyhandelaars dat ooit in het Aziatische land is ontdekt, aldus inspecteur Truong Tho Toan.

De handelaren verkochten de baby's voor omgerekend 1000 euro per stuk. Ze haalden de baby's uit ziekenhuizen en dorpjes in de armste en meest afgelegen gebieden van Vietnam. De handelaren boden net bevallen moeders zonder geld aan hun baby te adopteren. In sommige gevallen doodden ze de ouders.

De Vietnamese politie is dinsdag begonnen met de zoveelste campagne tegen mensenhandel. Daarnaast voert ze controles op aan de grens met China en Cambodja. Daar worden ook veel vrouwen verhandeld voor de prostitutie. De economische crisis heeft de mensenhandel verergerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.