Home

Achtergrond 144 x bekeken

Baas moet discriminatie op werkvloer tegengaan

Werkgevers zijn vanaf half juli verplicht om discriminatie op de werkvloer te bestrijden.

De Arbeidsinspectie zal net als bij seksuele intimidatie en pesten in actie komen als er signalen zijn dat in een bedrijf of sector werknemers blootstaan aan dergelijk ongewenst gedrag van collega’s en leidinggevenden. De verplichting moet werkgevers bewuster maken dat discriminatie zich kan voordoen en dat zij maatregelen kunnen nemen om de risico’s in te dammen.

Dat heeft een woordvoerster van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) woensdag gezegd. Een wijziging van de Arbowet is inmiddels al door de Eerste Kamer aangenomen, maar treedt pas in werking als het halverwege deze maand op officielebekendmakingen.nl verschijnt. Sinds 1 juli wordt nieuwe regelgeving via deze website gepubliceerd in plaats van in de Staatscourant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.